REHA 2009 MÁJUS 15-16.

Már hagyomány Magyarországon, hogy májusban az esélyegyenlőség napján találkoznak a fogyatékossággal élők, hogy tapasztalatokat cseréljenek, barátaikkal találkozzanak és megismerkedjenek olyan újdonságokkal, amelyek segítik a mindennapok könnyebbé tételét.
A Liftimport kft idén is rész vett a Reha rendezvényen. A Mozgásjavító Általános Iskola átépített, akadálymentesített buszát állítottuk ki. Sok érdeklődővel találkoztunk és szakmai tanácsokkal tudtunk szolgálni. A MEOSZ-szal együttműködve a nagy színpadot akadálymentesítettük mobil rámparendszerrel. Sikeresnek és magas színvonalúnak tartjuk az idei rendezvényt, amelynek a Syma Csarnok adott otthont. Visszatérő barátainkat és szakmai partnereinket arra kérjük,hogy jövőre is jöjjenek el és akkor ismét lehetőségünk lesz a találkozásra.

Mészáros László
ügyvezető


szerda 27 október 2010 - 21:15:00
Épített környezet akadálymentesítése


Magyarország is 15 milliárd Ft értékben pályázhat akadálymentesítésre és mozgásukban korlátozott emberek szállítására alkalmas gépjárművek beszerzésére illetve átépítésére.
Az Országgyűlés a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló 1998. évi XXVI. Törvény (Esélyegyenlőségi törvény) 26. §-a alapján elfogadta az Országos Fogyatékos ügyi Programot. A program a fogyatékos személyek esélyegyenlőségének megteremtéséhez szükséges intézkedéseket összegzi.
Az esélyegyenlőségi törvény meghatározza, hogy a fogyatékos személyeknek joga van az akadálymentes, illetve érzékelhető és biztonságos környezetre, mely kiterjed a közlekedéssel, valamint az épített környezettel kapcsolatos tájékozódási lehetőségekre, ezért az országgyűlési határozat kimondja:

* Az épített környezet akadálymentesítése, a fogyatékos személyek igényei szerinti átalakítása érdekében meg kell kezdeni az érvényes építési jogszabályok és szabványok áttekintését, s annak felmérését, hogy azok - közhasználatú építmények vonatkozásában - mennyiben teljesülnek.

* Az épített környezet akadálymentesítése körében prioritásként kell meghatározni az állami, közigazgatási szervek épületeinek, különösen az egészségügyi, nevelési, oktatási és szociális intézmények teljes akadálymentessé tételét és azokban az információhoz jutást (tájékoztató táblák, hangjelzések stb.). Ennek keretén belül minden minisztérium a költségvetésében rendelkezésre álló újonnan induló beruházási költségének 2%-át kell a saját közintézményeinek akadálymentesítésére fordítani.

* Az esélyegyenlőségi törvény értelmében a tömegközlekedési eszközöknek és az utasforgalmi létesítményeknek alkalmasnak kell lenniük a fogyatékos személy általi biztonságos igénybevételre. Megállapítja továbbá azt is, hogy azon fogyatékos emberek számára, akik bármely fogyatékosság következtében jelentősen akadályozottak a közlekedésben, szállító szolgálatokat kell biztosítani, valamint a közhasználatú parkolókban megfelelő számú és alapterületű parkolóhely kialakításáról kell gondoskodni.

* Ennek érdekében szükséges a tömegközlekedési eszközök állapotának felmérése,
az új beszerzésekre vonatkozó szabványok hozzáigazítása a fogyatékos emberek igényeihez, illetve a használt tömegközlekedési eszközök speciális kiegészítőkkel való felszerelésére irányuló programok beindítása.

Ezek az átalakítások mind az épített környezet, mind pedig a közlekedési eszközök esetében gyorsan és egyszerűen elvégezhetők a speciálisan e célra gyártott, társaságunk által forgalmazott berendezésekkel.
szerda 27 október 2010 - 21:14:18

A mai napVéletlen kép

Liftimport Kft - Akadálymentesítés, mobilrámpa, lift, liftek, rámpa, rámpák